Besplatan Obrok za 1125 Osnovnoškolaca u Sisačko-moslovačkoj Županiji.

U 24 škole s područja Sisačko-moslavačke županije danas je započet projekt „prikupljanja donacija za obroke djeci u školama“, kojim je za 1225 učenika osigurano 220 tisuća besplatnih obroka u njihovim školama. U prisustvu ravnatelja osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije čiji su učenici ujedno i korisnici sredstava prikupljenih u akciji, o sadržaju i značaju projekta na konferenciji za novinare u Sisku govorili su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e Mario Čelan, predsjednica Humanitarne udruge „Portal dobrote“ Sanja Bijonda te predsjednica županijskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević. Direktor SIMORA-e Mario Čelan zahvalio se svima koji su omogućili da ovaj hvalevrijedan projekt zaživi i u školama u Sisačko-moslavačkoj županiji te naglasio koja je bila uloga agencije u tome.

Sanja Bijonda iz Portala dobrote pojasnila je kako su projekt pokrenuli prošle godine potaknuti potresnim životnim pričama o djeci koja gladuju u hrvatskim školama. Uplatom donacija akciji su se pridružili mnogi građani i institucije u domovini, ali i u dijaspori. Na taj su način prikupljena sredstva za 66.000 obroka, što je dostatno za gotovo tisuću djece u jednoj školskoj godini, dodala je Bionda naglasivši kako je projekt nastavljen u ožujku ove godine.

Predsjednica županijskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević zahvalila se u ime svih ravnatelja škola i svih učenika koji su obuhvaćeni ovim projektom.

Zahvalu Udruzi Portal dobrote i svima koji su pomogli u realizaciji projekta uputio je i župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako je ovaj projekt naročito dobrodošao u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U konačnici u projektu sudjeluje 51 škola, od kojih su čak 24 na području Sisačko-moslavačke županije, vrijedan je tri milijuna kuna, a omogućit će besplatne obroke za oko tri tisuće učenika u ovoj školskoj godini, među njima i za 1225 učenika iz SMŽ.

Izvor: Radio Banovina

Komentiraj Članak:

Komentari