Smisao Života.

Živjela sam normalno, neopterećno “teškim” temama, samo “puko preživljavanje” kad li me odjednom puknulo teško filozofsko pitanje: Da sutra umrem da li sam ostavila ikakav trag na ovom svijetu?

Znam da sad ovo zvuči glupo i populistički, ali stvarno me jedno vrijeme to držalo. Prevrtala bih se prije spavanja grčevito se pokušavajući sjetiti barem jedne “velike” stvari. Suprug bi me znao trknuti laktom: Pa šta je tebi u zadnje vrijeme?

“Ništa” ljubazno bih zarežala i nastavila razmišljati o smislu svog postojanja.

Ok, roditelji bi sigurno znali nabrojati puno stvari zbog kojih im je život uz mene postao smisleniji. Ili možda i ne… Kad malo bolje razmislim mama bi sigurno puno toga iskritizirala :-).

Sad sam i ja mama i imam svoja dva mala čuda i volim ih najviše na svijetu, ali zbog toga se i postaje majka. Moj zakoniti bi me sigurno nekoliko puta dnevno želio strpati “u top” i katapultirati daleko, daleko zbog stalnog kvocanja i grintanja i gunđanja i…. Ma znate, gunđalo zbog “zašto to nisi pomaknuo prije nego… sad je sve zaliveno… rekla sam ti sto puta… da li ti mene uopće slušaš…”

Možda baš i nisam osoba za poželjeti, ali jučer smo prolazili pored pekarnice, a moja mala princeza je veselo uzviknula: Mama, vidi, Kruh za poslije!

Tog trenutka sva moja filozofiranja rasplinula su se u oblačnom danu. U nasljeđe ovom svijetu ostavljam svoja dva mala čuda i sve ono što radim kako bi oni postali bolji ljudi za neku bolju budućnost svih nas.

Komentiraj Članak:

Komentari